Antwerpen Klavecimbelstad

Internationaal gerenommeerde collectie Antwerpse klavecimbels

De klank van de stad van Christoffel Plantin en Peter Paul Rubens? Dat is de klank van klavecimbels! Tussen 1560 en 1660 was Antwerpen de onbetwiste wereldhoofdstad van de klavecimbelbouw. Vandaag bewaart Museum Vleeshuis een van de belangrijkste collecties Antwerpse klavecimbels ter wereld.

Onder de titel Antwerpen Klavecimbelstad brengt het museum dat rijke verleden en die bijzondere collectie de komende jaren voor het voetlicht. Kunsthistorisch onderzoek, concerten en lezingen, (focus)tentoonstellingen, publicaties en opnames: op deze pagina houden we je op de hoogte van alle activiteiten.

de Antwerpse klavecimbels zijn de beste van de wereld

Bijzondere instrumenten uit onze collectie

Virginaal van Joannes Couchet

Het enige nog bekende virginaal van Joannes Couchet zit in de collectie van Museum Vleeshuis. Veelkleurige bloemen versieren de zangbodem en vogels en gedrukte papieren arabesken fleuren de opstanden op. Aan de binnenzijde van het dekblad prijkt een zicht op de rede van Antwerpen.

Luisteren en lezen

En ook nog