Gitaarconcert: Duo Cantiga

Antwerpen Gitaarfestival

In de marge van het ‘Antwerpen Gitaar Festival’ kan je in Museum Vleeshuis een concert meepikken van het Duo Cantiga.

• Mittwoch 10 November 2021, 14:30

Sinds 2010 zet het gitaarfestival de allerbeste gitaristen in de spotlights en is zo de jaarlijkse hoogmis voor nieuwsgierige gitaarliefhebbers uit Vlaanderen en omstreken.

Programma

Duo Cantiga brengt werk van Napoléon Coste, César Franck, Mauro Giuliani en Ferdinando Carulli.

Voor dit concert speelt Duo Cantiga exclusief op twee historische gitaren van Coffe-Goguette uit 1845. Het zijn romantische gitaren met een kleinere corpus en mensuur uit de beroemde Franse lutherieschool van Mirecourt met een briljante en heldere klank.

Over de muzikanten

Duo Cantiga, dat zijn Philippe Villa (FR) en Anastasia Maximkina (RU). Samen delen ze een interesse in romantische historische instrumenten.

Ze hebben een ruim repertoire met muziek van de renaissance tot de moderne tijd, maar hun voorkeur gaat uit naar de romantische periode. Duo Cantiga won al verschillende internationale wedstrijden (zoals de Pujol, Paganini en Menuhin competities), Philippe was de eerste gitaarspeler ooit die opnames maakte met de originele Grober gitaar die nog van Paganini en Berlioz is geweest en Anastasia won ook solo al verschillende prijzen in Frankrijk, Duitsland en in haar vaderland Rusland.

• Woensdag 10 november 2021
  • deuren: 14 uur, start concert: 14.30 uur
  • tickets: 5 euro
  • koop je ticket online of aan de balie van het museum (open van donderdag t.e.m. zondag van 10 tot 17 uur)
  • Is het buiten koud? Houd er dan rekening mee dat je binnen waarschijnlijk ook je jas zal nodig hebben.
  • Na aanvang van het concert blijven de zaaldeuren gesloten. Kom dus op tijd.