Wannes Van de Velde uit z'n schrijfkot

Museum Vleeshuis herdenkt de Antwerpse troubadour

Wannes Van de Velde was verknocht aan de Vleeshuisbuurt. Hij werd geboren en groeide op in de straten rond het Vleeshuis, schreef een lied over de Vleeshuiswijk en inspiratie voor zijn eigen poesjepoppen vond hij achter de hoek van het Vleeshuis. Hoog tijd dus om Wannes te vieren in het Vleeshuis!

Sinds augustus 2019 heeft het schrijfkot van Wannes Van de Velde – zoals hij zelf zijn werkkamer noemde – een nieuwe thuis in Museum Vleeshuis | Klank van de Stad. Plannen om Wannes als veelzijdig kunstenaar in de verf te zetten, stuitten vorig jaar op de uitbraak van de coronapandemie. Nu neemt Museum Vleeshuis de draad weer op en richt het de schijnwerpers op Wannes Van de Velde en zijn (muzikale) erfenis.

Wannes is een grote inspiratiebron voor het museum: we organiseren een wandeling, concerten, kleine tentoonstellingen (in het museum en online), en samen met Radio 1 een podcast.

De mini-expo Het Lied van de Neus: Wannes en de Poesje kan je bezoeken tijdens een standaard museumbezoek.
De werkkamer, Wannes' schrijfkot kan je vanaf 1 juli bewonderen tijdens de wandeling Thuis bij Wannes Van de Velde: van Vleeshuisbuurt tot schrijfkot of de rondleiding achter de schermen.

In samenwerking met VZW Erfgoed Wannes Van de Velde.

Wannes te zien & Wannes te volgen

Wannes te horen