Erfgoeddag | Wannes Van de Velde

Bezoek het schrijfkot van Wannes Van de Velde en de mini-expo over zijn Poesjenellentheater.

Ik wil deze nacht in de straten verdwalen ... Wannes Van de Velde (1937-2008) hield van de nachtelijke stad. Met zijn muziek en liedteksten was Wannes de stem en het geweten van de stad Antwerpen en haar inwoners. Bezoek de expo 'Het Lied van de Neus' over zijn Poesjenellentheater en werp een blik in zijn werkkamer - zijn 'schrijfkot'.

De werkkamer ligt op de eerste verdieping van het Vleeshuis en kan je enkel via een smalle wenteltrap bereiken. Bezoekers moeten in staat zijn om vlot en zelfstandig de trappen te nemen en comfortabele schoenen zijn aangewezen.

Extra

Helaas laten de huidige coronamaatregelen nog geen live concerten toe. Daarom bieden we het concert Simply Wannes dat exclusief voor dit weekend in elkaar werd gestoken vanaf zaterdag 24 april, 20 uur aan via onze website en ons Youtubekanaal

Sopraan Lieselot De Wilde, luitiste Sofie Vanden Eynde en gitarist Peter Verhelst lieten zich inspireren door de luitboeken in de werkkamer van Wannes Van de Velde. Helaas werd Lieselot door ziekte verhinderd, maar gelukkig was zanger Kevin Van Staeyen bereid om voor haar in te springen tijdens deze opname.

Dit concert zal dit najaar live uitgevoerd worden tijdens onze Woensdagklanken, met een uitgebreider programma.

Ontdek het concert en meer info over het programma en de muzikanten.

Allez à