Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Victoriano Moreno

Rondleiding achter de schermen: van gildehuis tot muziekmuseum

Van de kelder tot in de nok van het dak. Kom op plaatsen in het Vleeshuis waar museumbezoekers normaal nooit komen.

zondag 25 september 2022 van 14:30 tot 16:00

Het Vleeshuis is een icoon in Antwerpen. Ben je nieuwsgierig naar de geschiedenis en het interieur van dit ingenieus gebouw uit de 16de eeuw? Boek dan een rondleiding achter de schermen!

Van de kelder tot de nok verwondering.

6 redenen om een rondleiding te boeken

• Je bezoekt de 7 verdiepingen van het Vleeshuis, dat zijn er 5 waar je tijdens een doorsnee bezoek niet komt.
  • Het Vleeshuis is het oudste niet-kerkelijke gebouw in Antwerpen dat toegankelijk is voor het publiek.
  • Het gebouw heeft een rijke geschiedenis, met een soms verrassend gebruik ervan.
  • Je krijgt uiteraard ook een (korte) uitleg bij wat er in Museum Vleeshuis te zien is
  • Bij mooi weer heb je door de zolderraampjes een prachtig zicht op Antwerpen.
  • Last but not least: je krijgt de kans om een blik te werpen op de werkkamer van Wannes Van de Velde.

Instaprondleidingen voor individuele deelnemers

• 25 september, van 14.30 tot 16 uur
  • ticket: €9
  • bestel je ticket online of van donderdag t/m zondag tussen 10 en 17 uur aan de balie van het museum