Overslaan en naar de inhoud gaan

Emma Wills en het café-dansant

Vihuela en klassieke gitaar

Klassieke gitariste Emma Wills trok naar het café dansant in Museum Vleeshuis.

Emma Wills

Emma Wills (25-09-1998), geboren te Brasschaat, is een klassieke gitariste. Ze begon haar klassieke gitaarstudies al op 9-jarige leeftijd in Academie Muzarto in Kalmthout. Het bespelen van de klassieke gitaar werd haar grootste passie en algauw besloot ze haar hart hierin te volgen. Zo werd Emma in 2016 toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen om haar klassieke gitaarstudies verder te zetten bij Roland Broux, Nico Couck en Jan Sanen. 

Na haar Bachelor studies, die ze met grootste onderscheiding - summa cum laude - in 2019 voltooide, begon Emma haar Masteropleiding: Master in de Muziek - Klassieke gitaar - Podium. Deze Masteropleiding begon ze als Erasmusstudente aan the Royal Conservatoire of Scotland bij docenten Allan Neave, Matthew McAllister, Ian Watt en Sasha Savaloni. Momenteel zet Emma haar Masteropleiding verder aan het Conservatorium van Antwerpen, die ze in 2021 zal voltooien met haar Masterrecital. 

Emma heeft al vele samenwerkingen gehad zowel in het binnen- als buitenland (BE, UK, NL, DE). Ze werkt als solo gitariste onder andere samen met het Museum Vleeshuis. Daarnaast is ze de gitariste van Duo Como. 

 
Voor meer informatie over Emma Wills kan je terecht op haar website: www.emmawillsguitar.com

Café Dansant (kelder)

Tegen het einde van de 19de eeuw ontstonden er echte uitgaansbuurten waarin prachtige danspaleizen de kop opstaken. Die waren zo succesvol dat er haast non-stop gedanst werd, waardoor de orkesten vervangen werden door dansorgels. Ook in de herbergen werd meer en meer gedanst. Daarom werden daar kleine muziekautomaten geplaatst. In de kelder van Museum Vleeshuis waan je je in zo'n danszaal. De houten vloer en de lage stenen gewelven geven de ruimte een eerder intieme sfeer, ideaal voor de klank van de gitaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief