Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Victoriano Moreno

Woensdagklanken | klavier

klassiek concert op woensdag

Tijdens de Woensdagklanken krijgen klavecimbels en virginalen een ereplekje op ons concertpodium. Soms klinken de instrumenten solo, soms krijgen ze het gezelschap van andere instrumenten en zangstemmen. Maar Museum Vleeshuis is natuurlijk veel meer dan klavecimbels, dus klinken ook andere klavieren, zoals de Peter Benoitpiano. En dankzij fantastische musici laten alle klavieren zich van hun beste kant zien en horen.

Programma

 

Duivelstriller

Guido de Neve, barokviool
Frank Agsteribbe, klavecimbel

23 februari

Violist Guido de Neve en klavecinist Frank Agsteribbe combineren Italiaanse met Vlaamse muziek uit de 18de eeuw, met als centraal werk de beruchte Duivelstriller-sonate van Giuseppe Tartini.

AFGELOPEN

 

Ruckers me fecit Antverpiae

Mario Sarrechia, klavecimbel en virginaal

23 maart

Mario Sarrechia stelt de cd Ruckers me fecit Antverpiae voor, met klaviermuziek van 1560 tot 1660. Dit concert luidt de feestelijkheden rond de opening van de expo Klavier in het Snijders&Rockoxhuis en Museum Vleeshuis in.

AFGELOPEN

 

Klasconcert

Studenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, klavecimbel

27 april

Klavecimbeldocent Korneel Bernolet geeft tijdens het academiejaar regelmatig les op het Dulcken klavecimbel in Museum Vleeshuis. Tijdens dit concert krijgen zijn studenten de kans om hun talenten te laten horen aan het publiek, na het volgen van masterclasses.

Koop je ticket

 

Rossignol anversois

Consort of Voices

25 mei

Een huiskamerconcert zoals dat klonk bij de familie Duarte in hun stadspaleis in Antwerpen. Met muziek van Bull, Chambonnières, Dumont, Froberger, Huygens, Lambert en Rossi.

Consort of Voices, dat zijn: Marlotte van 't Hoff (sopraan), Anna Lachegyi (viola da gamba), Nelleke Boosman (theorbe) en André Poortvliet (klavecimbel en virginaal)

UITVERKOCHT

 

De kunst van het preluderen

Jeroen Malaise, verschillende klavieren

! verplaatst van 26 januari naar 15 juni !

Jeroen Malaise voert in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen een onderzoek met als titel The art of preluding. Tijdens dit concert brengt hij preludes van Steibelt, Hoeberechts, Dussek, Liszt en Kalkbrenner, die allen een link hebben met Antwerpen.

Lees meer >>

Koop je ticket

 

O wrede Fortune

Ensemble Utopia & Bart Rodyns

29 juni

Utopia Ensemble belicht de vocale muziek van Tielman Susato, naast werk van andere componisten die hij als drukker in zijn vele uitgaven een plaats gaf, waaronder Clemens, Crequillon, Gombert en Lassus. Bart Rodyns wisselt af op kopieën van virginalen en klavecimbels uit het 17de-eeuwse Antwerpen.

Ensemble Utopia, dat zijn: Michaela Riener (mezzo), Bart Uvyn (countertenor), Adriaan De Koster (tenor), Lieven Termont (bariton) en Guillaume Olry (bas) 

Koop je ticket

 

Praktisch

Meld je aan voor de nieuwsbrief