Overslaan en naar de inhoud gaan

Fred Van Hove

Ter gelegenheid van zijn 82ste verjaardag bespeelt de iconische jazzpianist Fred Van Hove onze Gunther vleugelpiano.

Een unieke gelegenheid om een groot pianist bezig te zien en horen aan onze bijzondere Gunther vleugelpiano in het indrukwekkend decor van het Vleeshuis. Bovendien krijg je die avond de kans om een binnenkort te verschijnen uitgave (boek met 3 cd's) van Fred Van Hove alvast te bestellen aan een interessante korting.

Sound in Motion – vorig najaar al te gast in Museum Vleeshuis met de concertenreeks From Bach to the Future – organiseert dit concert in hun Oorstof-reeks. 

Fred Van Hove

Fred Van Hove (°1937) is een Belgische jazzmusicus en een pionier op het gebied van Europese free jazz. Behalve pianist is hij ook accordionist, kerkorganist, klokkenspeler en componist en werkt hij veel met vrije improvisatie. Hij staat bekend om zijn werk in de jaren 60 en 70 met de Duitse saxofonist Peter Brötzmann en de Nederlandse drummer Han Bennink. Daarnaast heeft hij gespeeld in verschillende duo's en als solo-artiest.

Fred Van Hove speelde al met met vrijwel alle groten uit de jazz en improvisatie, onder wie Evan Parker, Paul Lovens, Steve Lacy, Tony Oxley … In 1996 werd hij door de Vlaamse regering benoemd tot Culturele Ambassadeur van Vlaanderen, in 2010 kreeg hij de Sabam Prijs als gevestigde waarde en in 2017 mocht hij een Klara-prijs voor zijn carrière in ontvangst nemen.

Praktisch

  • zaterdag 2 februari in Musem Vleeshuis
  • deuren open om 19.30 uur, start concert om 20.30 uur
  • prijs: 10 euro
  • reserveer je ticket online
  • Is het buiten koud? Houd er dan rekening mee dat je waarschijnlijk binnen ook je jas zal nodig hebben.
  • Na aanvang van het concert blijven de deuren gesloten. Kom dus op tijd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief