Overslaan en naar de inhoud gaan

Museumnacht in Museum Vleeshuis

Op zaterdagavond 6 augustus zie en hoor je Museum Vleeshuis op een bijzondere nieuwe manier - met veel muziek, sfeer, en mocktails.

Lees hieronder meer over het programma van Museum Vleeshuis tijdens Museumnacht.

Koop je ticket via www.museumnacht.be. Met één ticket heb je toegang tot alle 20 deelnemende musea. Bekijk ook het volledige programma van alle deelnemende huizen.

Speellieden

Klank in de straat

19-20 uur

Museum Vleeshuis en de Sint-Pauluskerk delen een groot deel van hun (muzikale) geschiedenis, en om dit te vieren zullen stadsspeellieden een optocht tussen de twee huizen verzorgen.

Ensemble Cannamella, onder leiding van Aline Hopchet, speelt muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok. De bezetting is wisselend, maar tijdens Museumnacht laten ze zowel onderweg in de straten als op de pleintjes voor het museum en de kerk van zich horen.

Voor deze gelegenheid trommelde Aline een vijftal muzikanten op en bestaat de groep uit

- Aline Hopchet: schalmei, basdulciaan, kromhoorn, blokfluit

- Marleen Leicher: cornetto en blokfluit

- Paul Van Loey : altpommer in g, kromhoorn, blokfluit

- Bruno Boey: tenorbazuin

- Michel Blockx: basbazuin en tenorpommer

- Norbert Pflanzer: percussie

Komen spelen

Vrij Podium: Komen spelen

20-23 uur

Meer dan 20 muzikanten schreven zich in voor ons Vrij Podium ‘Komen Spelen?’ dat nu aan zijn vierde editie toe is. Jonge en minder jonge amateurmusici krijgen hiermee de kans om extra podiumervaring op te doen. Solo of in groep brengen zij het beste van zichzelf tijdens optredens van 10 minuten in een genre naar keuze. Het wordt een boeiende aaneenschakeling van heel verschillende optredens: zang, poëzie, piano, klarinet, vibrafoon, blokfluit, gitaar, piano, …  

De geselecteerde deelnemers worden zoals steeds warm onthaald en beloond met eeuwige roem, een talrijk en enthousiast publiek en een mooie verrassing. De presentatie van deze avond is in de bekwame handen van actrice en presentatrice Clara Cleymans. 

Janos Bruneel Trio

Late Night Jazz & Mocktails

23.00-00.30 uur

Vanaf 23 uur leidt het Janos Bruneel Trio het publiek verder de nacht in. Roeland Celis (gitaar), Alexander Cavaliere (viool) en Janos Bruneel (contrabas) brengen Jazz Standards in het stemmige decor van het danscafé in de kelder. Onze stadsgitaar halen we voor deze gelegenheid al even uit de vitrine om ze voor het eerst tijdens een live concert in Museum Vleeshuis te laten klinken. En om ondertussen de dorstigen alvast van een alcoholvrij drankje te voorzien, staat net als 3 jaar geleden mixologist El Jefe klaar met heerlijk frisse mocktails.

Meld je aan voor de nieuwsbrief