Overslaan en naar de inhoud gaan

Antwerpen Klavecimbelstad concertreeks

In deze concertreeks laten we de klankrijkdom van de Antwerpse klavecimbels herleven. Jonge musici en gevestigde waarden van over de hele wereld bespelen historische instrumenten of moderne kopieën van uiteenlopende bouwers.

UNKS0380

Antwerpen Klavecimbelstad concert #4: Korneel Bernolet

CD-presentatie Grand Tour

  Op 29 november 2021 stelt klavecinist Korneel Bernolet zijn nieuwste cd voor in Museum Vleeshuis, de plek waar hij de cd een jaar eerder opnam. Het prachtige Dulcken-klavecimbel staat centraal in een muzikale reis door 18de-eeuwse Europa.

  Antwerpen Klavecimbelstad concert #3: Peter Waldner

   AFGELOPEN | In deze concertreeks laten we de klankrijkdom van de Antwerpse klavecimbels herleven. Jonge musici en gevestigde waarden van over de hele wereld bespelen historische instrumenten of moderne kopieën van uiteenlopende bouwers. De Oostenrijkse klavecinist Peter Waldner brengt muziek van Sweelinck, Fiocco, Boutmy en anderen.

   Antwerpen Klavecimbelstad concert #2: Pieter Jan Belder

    AFGELOPEN | In een nieuwe concertreeks laten we de klankrijkdom van de Antwerpse klavecimbels herleven. Jonge musici en gevestigde waarden van over de hele wereld bespelen historische instrumenten of moderne kopieën van uiteenlopende bouwers. Geïnspireerd door het Amsterdamse stadsklavecimbel uit de 17de eeuw brengt de Nederlandse klavecinist Pieter-Jan Belder muziek van Sweelinck, Byrd, Bull en Philips.

    Antwerpen Klavecimbelstad concert #1: Catalina Vicens

     AFGELOPEN | In een nieuwe concertreeks laat Museum Vleeshuis de klankrijkdom van de Antwerpse klavecimbels herleven. Catalina Vicens (Chili/Zwitserland) bijt de spits af met een programma voor virginaal én orgel.

     Schrijf je in voor de nieuwsbrief