Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze toekomstplannen

Ons museum huist in een gebouw dat haast zo oud is als de collectie die we erin tonen. Het Vleeshuis is meer dan 500 jaar oud en heeft na al die jaren nood aan een grondige renovatie zodat het er straks weer vijf eeuwen tegenaan kan.

Ingrijpende renovatiewerken

Het statige Vleeshuis waarin ons museum onderdak vond, is meer dan 500 jaar oud. En die leeftijd liet zijn sporen na. Er zijn heel wat ingrijpende restauratie- en renovatiewerken nodig. Zo moeten we de majestueuze dakconstructie die doorheen de jaren verzakte, weer opduwen. Ook de natuurstenen waterspuwers, nokstenen en druiplijsten die door erosie werden aangetast, vragen om vervanging. En dan zijn er nog de kenmerkende bakstenen gevels, die door insijpelend vocht worden geteisterd en dus hersteld moeten worden.

Timing werkzaamheden

De precieze timing van de renovatie- en herinrichtingswerken ligt nog niet vast. Wanneer het restauratiedossier klaar is, wordt het ingediend bij de Vlaamse overheid die de werkzaamheden, na goedkeuring van het dossier, zal subsidiƫren. Zodra dat groen licht gegeven is, kan de restauratie starten.

Tussentijdse herstellingen

In afwachting van een grote renovatie, doen we al enkele herstellingen aan het gebouw. Momenteel verstevigen we de dakgoten. Ook de ramen zullen hersteld/verstevigd worden in 2021.

Meld je aan voor de nieuwsbrief