Overslaan en naar de inhoud gaan

Woensdagklanken: In het spoor van Wannes Van de Velde

Tijdens vijf concerten in de Woensdagklanken-reeks, laten musici zich inspireren door de muziek, het artistieke oeuvre en het leven van Wannes Van de Velde.

In het najaar van 2021 staat Wannes Van de Velde centraal tijdens de Woensdagklankenconcerten. We belichten de veelzijdigheid van Wannes als muzikant en componist en laten verschillende genres aan bod komen: flamenco, oude volksliederen en luitmuziek, eigen composities, jazz, rebetika ... Verschillende muzikanten die nog met Wannes hebben samengewerkt, verzorgen een optreden.

Concerten

Woensdagklanken 2021 | Wannes in Jazz

Jokke Schreurs Quartet

Met Wannes in jazz wil het Jokke Schreurs Quartet de onderbelichte kwaliteiten van Wannes als componist tonen, door zijn thema’s als jazz-standards uit te werken.

Woensdagklanken 2021 | Het lied van de Neus

Water en Wijn & Bernard Van Lent Uitverkocht
    • woensdag 15 december 2021 van 14:30 tot 16:00

Wannes Van de Velde droeg volksmuziek een warm hart toe. Zijn muzikale oeuvre is doordrongen van traditionele songs en instrumenten.

Woensdagklanken 2021 | Simply Wannes

Imago Mundi Uitverkocht
    • woensdag 22 december 2021 van 14:30 tot 16:00

Imago Mundi liet zich voor dit concert inspireren door de luitboeken in de werkkamer van Wannes Van de Velde.

Woensdagklanken 2021 | Flamenco doble

Ann Heynen & co Uitverkocht

In een intense mix van flamenco, Wannes' erfgoed, en teksten, schept Flamenco doble een beklijvend beeld van de andere Wannes.

Woensdagklanken 2021 | Door het venster van den tram

Lucas Van den Eynde & Tiny Bertels Uitverkocht
      • woensdag 24 november 2021 van 14:30 tot 16:00

Wannes, de muzikale Don Quichote der Lage Landen, confronteert ons, doet huilen, doet lachen, doet nadenken, maar vooral doet voelen!

Wannes uit z'n schrijfkot

Themajaar Wannes Van de Velde

Wannes Van de Velde was verknocht aan de Vleeshuisbuurt. Hij werd geboren en groeide op in de straten rond het Vleeshuis, schreef een lied over de Vleeshuiswijk en inspiratie voor zijn eigen poesjepoppen vond hij achter de hoek van het Vleeshuis. Hoog tijd dus om Wannes te vieren in het Vleeshuis!

Thuis bij Wannes Van de Velde: van Vleeshuisbuurt tot schrijfkot

rondleiding

Een gids vertelt het verhaal van de veelkleurige, bedrijvige Vleeshuiswijk waar Wannes Van de Velde opgroeide, staat stil bij de oude instrumenten die Wannes bespeelde en eindigt in het 'schrijfkot' van Wannes op de eerste verdieping.

Schatkamer: Wannes Van de Velde

Het Lied van de Neus: Wannes en de Poesje
      • zaterdag 24 april 2021 tot vrijdag 31 december 2021 van 10:00 tot 17:00

In de mini-expo focust het museum op Wannes' bijzondere band met De Neus en (de klank van) het Antwerpse poppentheater, aan de hand van Wannes' eigen poesjepoppen en toneelteksten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief