Overslaan en naar de inhoud gaan

Zomerse beiaardconcerten

In juli trakteert Museum Vleeshuis je 4 keer op een speciaal beiaardconcert: een mobiele beiaard zal telkens met een ander instrument weerklinken op de Grote Markt.

Omdat de toren van de O.L.V.-kathedraal is ingepakt, en de klokken ook, voorzien we deze zomer iets speciaals. Een mobiele beiaard zal 4 maandagavonden in juli op de Grote Markt te horen en te zien zijn. Elk concert is een samenspel tussen de klokken en andere instrumenten. Bovendien is dit een unieke kans om de beiaard live aan het werk te zien!

Praktisch

 • maandag 1 juli, 8 juli, 15 juli en 22 juli
 • van 20 tot 21 uur
 • Grote Markt, Antwerpen
beiaardier Liesbeth Janssens

Mobiele beiaardconcert | Liesbeth Janssens & Change ringing

  Samen met een jonge groep derdejaarsmuziekstudenten van het Heilig Graf in Turnhout speelt stadsbeiaardier Liesbeth Janssens fragmenten uit bekende musicals, Disneymuziek, pop en folk.

  Mobiele beiaardconcert | Koen Van Assche & Elisabeth Crommelynck

   Pianiste Elisabeth Crommelynck en beiaardier Koen Van Assche brengen vandaag enkele klassiekers. Pavane van Fauré, De Zwaan van Saint-Saëns, Carmen van Bizet en de Sabeldans van Chatsjatoerjan en nog veel meer.

   Mobiele beiaardconcert | Jan Verheyen & Cedric Honings

    Beiaardier Jan Verheyen speelt samen met de jonge gitaarvirtuoos Cedric Honings deze avond diverse stijlen: van Bach tot Nirvana.

    Mobiele beiaardconcert | Liesbeth Janssens & WÖR

     WÖR pompt nieuwe energie in 18de eeuwse melodieën. Ze brengen deze muziek met een nieuwe dynamiek, in samenspel met stadsbeiaardier Liesbeth Janssens.

     Toren in de steigers

     In 2019 en 2020 krijgt de kathedraaltoren een stevige opknapbeurt. Deze periode zijn er geen torenbeklimmingen mogelijk. Ook de beiaard zal vanaf april 2019 even niet meer spelen.

     Ga naar

     Meld je aan voor de nieuwsbrief