Overslaan en naar de inhoud gaan
Illustratie Vleeshuis

Het Vleeshuis afgebeeld

Tekenwedstrijd: Wordt jouw tekening onze nieuwe postkaart?

Het Vleeshuis werd in de loop der eeuwen al vele malen getekend en geschilderd: het is dan ook een monumentaal gebouw dat elke bezoeker van Antwerpen gezien moet hebben! Onlangs kregen we zelfs een glas-in-lood maquette van dit eeuwenoude gildehuis cadeau.

Stap in de voetsporen van enkele beroemde en minder beroemde voorgangers en teken, schets of schilder het Vleeshuis. Een objectieve jury kiest de mooiste afbeelding om er een postkaart van te laten maken. Deze postkaart zullen we gratis uitdelen tijdens Open Monumentendag op zondag 11 september. Op deelname staat geen leeftijd!

Inzendingen kon je vóór 15 augustus versturen met de post, afgeven aan de balie of verzenden via e-mail.

 

Expo: het Vleeshuis, een monument dat vele kunstenaars inspireert

Ondertussen heeft onze jury alle inzendingen van de tekenwedstrijd onder de loep genomen en beslist dat er meer dan één winnaar uit de bus komt. Er zal dus een keuze aan ‘Vleeshuispostkaartjes’ te verkrijgen zijn!

Tijdens Open Monumentendag – op zondag 11 september - kan je in onze schatkamer deze inzendingen en andere afbeeldingen en maquettes van Museum Vleeshuis bewonderen.

Meer info over Open Monumentendag in Museum Vleeshuis vind je hier.

Als je te laat was voor de tekenwedstrijd en het toch voelt kriebelen om een eigen versie van het Vleeshuis te maken, mag je nog steeds jouw kunstwerk komen afgeven. We geven het dan nog een plaats in de expo van 11 september.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief