Overslaan en naar de inhoud gaan
© Frederik Beyens

Thuis bij Wannes Van de Velde

Rondleiding Van Vleeshuisbuurt tot schrijfkot

Een gids vertelt het verhaal van de veelkleurige, bedrijvige Vleeshuiswijk waar Wannes Van de Velde opgroeide, staat stil bij de oude instrumenten die Wannes bespeelde en eindigt in het 'schrijfkot' van Wannes op de eerste verdieping.

Wannes Van de Velde bracht zijn eerste levensjaren door in de Vleeshuiswijk, eerst in de Zirkstraat boven de Spaanse wijn- en voedingswinkel ‘El Valenciano’ (gevestigd in een oude patriciërswoning ‘De Gulde Hand), later boven café Cecile, aan de Oude Beurs, waar hij tijdens de oorlogsjaren woonde.

 

De teloorgang van de Vleeshuisbuurt zoals Wannes die in zijn jeugd gekend had en die hij is blijven koesteren, greep hem erg aan. Daarom is het mooi dat zijn schrijfkot nu onderdak heeft gevonden in het Vleeshuis, het meest monumentale gebouw uit zijn geliefde buurt, dat gelukkig overeind bleef.

 

De gids vertelt het verhaal van de veelkleurige, bedrijvige havenwijk waar Wannes opgroeide en illustreert elk van de halteplaatsen met een lied dat Wannes schreef en vertolkte. De wandeling eindigt in het schrijfkot van Wannes Van de Velde op de eerste verdieping van het Vleeshuis. Deze werkkamer getuigt van de veelzijdigheid van Wannes als zanger, schrijver, muzikant, componist, dichter, schilder, leermeester en zo veel meer.

 

 

Praktisch

Rondleiding Thuis bij Wannes Van de Velde: van Vleeshuisbuurt tot schrijfkot

  • Van donderdag t/m zondag, tussen 10 en 17 uur
  • Max. 15 deelnemers per gids
  • Prijs: €115 (administratiekosten inbegrepen) + inkomtarief per deelnemer (zie 'praktische info')

Boek hier je rondleiding

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief