Overslaan en naar de inhoud gaan

Wij blijven open

23.11;2016 | Museum Vleeshuis is aan restauratie toe. Als voorbereiding hierop verhuizen 50 000 objecten deze winter naar verschillende depots. Tijdens de verhuis blijft het museum zijn gewone werking verder zetten.

50 000 objecten

De verschillende zolderniveaus van het Vleeshuis werden gebruikt als depot voor een collectie rond muziek, Klank van de Stad, en een historische collectie, MAS collectie Vleeshuis. Deze collectiestukken verhuizen nu naar verschillende depots. Eind maart 2017 moeten alle stukken op hun nieuwe plaats staan.

5 eeuwen Vleeshuis

Na 5 eeuwen is het Vleeshuis toe aan een groot onderhoud. We beginnen bovenaan met de dakconstructie en werken zo systematisch verder tot aan de kelder. De vaste opstelling op gelijkvloers en kelder wordt dus maar over enkele jaren aangepakt. 

20 meter hoog

Een tijdelijke buitenlift en een stelling van maar liefst 20 meter zorgen ervoor dat alle objecten netjes het gelijkvloers bereiken.

3 depots

De collectie van 2000 stukken rond muziek, Klank van de Stad, verhuist naar het depot in het Hessenhuis. De MAS collectie Vleeshuis gaat naar twee locaties: 11 000 objecten krijgen een plaats in het centraal depot in de wijk Luchtbal, de overige 37 000 collectiestukken gaan naar het Kijkdepot van het MAS.

Toegankelijk voor het publiek

Toekomstmuziek

Na de restauratie van het Vleeshuis, zal een nieuwe Klank van de Stad-expo opgezet worden. Een combinatie van muziekobjecten en stukken uit de historische collectie zal ervoor zorgen dat de muziek nog sterker binnen zijn historische stedelijke context wordt getoond.

Meld je aan voor de nieuwsbrief