Overslaan en naar de inhoud gaan

Programma

 

Duivelstriller

Guido de Neve, barokviool
Frank Agsteribbe, klavecimbel

23 februari

Violist Guido de Neve en klavecinist Frank Agsteribbe combineren Italiaanse met Vlaamse muziek uit de 18de eeuw, met als centraal werk de beruchte Duivelstriller-sonate van Giuseppe Tartini.

UITVERKOCHT *

 

Ruckers me fecit Antverpiae

Justin Glaie, luit
Mario Sarrechia, klavecimbel en virginaal

23 maart

Mario Sarrechia en Justin Glaie stellen de cd Ruckers me fecit Antverpiae voor, met klaviermuziek van 1560 tot 1660. Dit concert luidt de feestelijkheden rond de opening van de expo Klavier in het Snijders&Rockoxhuis en Museum Vleeshuis in.

UITVERKOCHT *

 

Klasconcert

Studenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, klavecimbel

27 april

Klavecimbeldocent Korneel Bernolet geeft tijdens het academiejaar regelmatig les op het Dulcken klavecimbel in Museum Vleeshuis. Tijdens dit concert krijgen zijn studenten de kans om hun talenten te laten horen aan het publiek, na het volgen van masterclasses.

UITVERKOCHT *

 

Rossignol anversois

Consort of Voices

25 mei

Een huiskamerconcert zoals dat klonk bij de familie Duarte in hun stadspaleis in Antwerpen. Met muziek van Bull, Chambonnières, Dumont, Froberger, Huygens, Lambert en Rossi.

Consort of Voices, dat zijn: Marlotte van 't Hoff (sopraan), Anna Lachegyi (viola da gamba), Nelleke Boosman (theorbe) en André Poortvliet (klavecimbel en virginaal)

UITVERKOCHT *

 

De kunst van het preluderen

Jeroen Malaise, verschillende klavieren

! verplaatst van 26 januari naar 15 juni !

Jeroen Malaise voert in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen een onderzoek met als titel The art of preluding. Tijdens dit concert brengt hij preludes van Steibelt, Hoeberechts, Dussek, Liszt en Kalkbrenner, die allen een link hebben met Antwerpen.

Lees meer >>

UITVERKOCHT *

 

O wrede Fortune

Ensemble Utopia & Bart Rodyns

29 juni

Utopia Ensemble belicht de vocale muziek van Tielman Susato, naast werk van andere componisten die hij als drukker in zijn vele uitgaven een plaats gaf, waaronder Clemens, Crequillon, Gombert en Lassus. Bart Rodyns wisselt af op kopieën van virginalen en klavecimbels uit het 17de-eeuwse Antwerpen.

Ensemble Utopia, dat zijn: Michaela Riener (mezzo), Bart Uvyn (countertenor), Adriaan De Koster (tenor), Lieven Termont (bariton) en Guillaume Olry (bas) 

UITVERKOCHT *

 

Praktisch

  • elke laatste woensdag van de maand een klassiek concert
  • deuren open: 14 uur
  • concert: 14.30 - 16 uur
  • prijs: 5 euro
  • alle tickets zijn uitverkocht
  • Mondmasker en Covid Safe Ticket zijn verplicht.
  • Is het buiten koud? Houd er dan rekening mee dat je binnen waarschijnlijk ook je jas nodig zal hebben.
  • Na aanvang van het concert blijven de zaaldeuren gesloten. Kom dus op tijd.

* Voorlopig geven we per concert maar een beperkt aantal tickets vrij. Van zodra de coronacijfers en -maatregelen het toelaten wordt de capaciteit voor de concerten wellicht nog opgetrokken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief