Overslaan en naar de inhoud gaan
© Frederik Beyens

De kathedraaltoren

Beiaardconcerten en torenbeklimmingen

Zangeres La Esterella en schrijver-dichter Tom Lanoye bejubelden de prachtige kathedraaltoren al met mooie woorden. Voor de Antwerpenaren is hij hun eeuwige trots, voor veel bezoekers is hij een uniek voorbeeld van gotische architectuur. De belforttoren is eeuwenlang het communicatiemiddel bij uitstek geweest tussen de stad en haar bewoners. Vlaggen, uurwerk, klokkengelui en beiaardspel: meermaals werd er in Antwerpen ‘hoog van de toren geblazen’. In het museum kom je hierover meer te weten.

De muziek van de Antwerpse kathedraaltoren is een belangrijk thema in Museum Vleeshuis. De beiaardklanken zijn al eeuwenlang te horen in de stad. Nog steeds kan je regelmatig de stadsbeiaardiers aan het werk horen. Via Museum Vleeshuis kan je in het zomerseizoen ook een gegidste rondleiding in de toren reserveren: dan zie je de klokken van dichtbij.

Torenbeklimmingen in 2024

De torenbeklimmingen voor individuele bezoekers zijn uitverkocht. Voor groepen zijn er nog heel wat momenten beschikbaar. Kon je als individuele bezoeker geen ticket meer bemachtigen? Trommel dan je vrienden of familieleden op en boek een groepsrondleiding.

Torenbeklimmingen voor groepen

Met rondleiding in het museum

Ook dit jaar nemen we groepen opnieuw mee naar de wondermooie klokkentoren van de Antwerpse kathedraal. De tocht begint in het museum met een korte rondleiding. Daarna volgt de beklimming: 515 treden later staan jullie 90 meter boven de grond en genieten jullie van een prachtig uitzicht over de stad.

Meld je aan voor de nieuwsbrief