Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan je bezoek

Wil je een bezoekje brengen aan Museum Vleeshuis? Goed idee! Hier vind je alle praktische informatie. 

Praktische info

Wanneer kan je Museum Vleeshuis bezoeken? Hoe bereik je ons het best? En hoeveel kost een bezoek? En hoe kan je ook in deze tijden een aangenaam én veilig bezoek aan het museum brengen? We lijsten alle praktische informatie voor je op.

Rondleiding achter de schermen: van gildehuis tot muziekmuseum

Van de kelder tot in de nok van het dak. Kom op plaatsen in het Vleeshuis waar museumbezoekers normaal nooit komen.

Thuis bij Wannes Van de Velde: van Vleeshuisbuurt tot schrijfkot

rondleiding

Een gids vertelt het verhaal van de veelkleurige, bedrijvige Vleeshuiswijk waar Wannes Van de Velde opgroeide, staat stil bij de oude instrumenten die Wannes bespeelde en eindigt in het 'schrijfkot' van Wannes op de eerste verdieping.

Met kinderen naar het museum

Museum Vleeshuis belooft een bezoek vol plezier voor jong en oud. Kom dus zeker eens met heel het gezin bij ons langs.

Op zoek met Wolfje

zoekspel voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Aan de hand van tekeningen gaan kinderen samen met Wolfje op zoek naar enkele muziekinstrumenten in het museum en lossen ze enkele vragen op. Vraag je gratis zoekboekje aan de balie.

Met een groep naar het museum

Groepen en verenigingen maken een gegidste tocht door het museum of gaan zelf op ontdekking met de Antwerp Museum-app of de Vleeshuis-app.

Met de klas naar het museum

Breng samen met je leerlingen een bezoek aan Museum Vleeshuis. Want wat is er leuker dan bijleren op het ritme van de muziek?

Wat vind je van ons?

Jouw mening is belangrijk!

We willen graag weten waar we het goed doen, waar we kunnen verbeteren en hoe we jouw museumervaring zo aangenaam mogelijk kunnen maken. Help je ons door deze enquête in te vullen?

In hartje stad

Ook de omgeving van Museum Vleeshuis is een bezoek waard: je bevindt je in het historische hart van Antwerpen, omringd door knappe gebouwen en bezienswaardigheden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief