Overslaan en naar de inhoud gaan
© Frederik Beyens

Luisteren

Museum Vleeshuis brengt graag muziek in je leven. Met concerten in het museum, de beiaard en met afspeellijsten voor bij je thuis.

Concerten

Woensdagklanken: voorjaar 2024

Zes eeuwen Vleeshuis, een muzikale reis

Een nieuwe reeks klassieke concerten op woensdag, ditmaal in het teken van de nakende restauratie van het museumgebouw.

De beiaard

Beiaardconcerten

Klank in de stad? Dat moet de beiaard zijn!

Het hele jaar door bespelen onze stadsbeiaardiers Koen Van Assche en Liesbeth Janssens de beiaard. Zo houden ze deze traditie in ere. Bij bijzondere gelegenheden, zoals plechtige ontvangsten en herdenkingen, vraagt het stadsbestuur hen soms om aangepaste muziek te brengen.

In de kijker

De Klank van het Vleeshuis

Museum Vleeshuis als muziek- en klanklabo voor jonge musici

Uitzonderlijke (corona)tijden dwingen Museum Vleeshuis en de musici met wie het museum samenwerkt om creatief en op een nieuwe manier om te gaan met de ruimtes waarin kan worden gemusiceerd. Dat creëert kansen om de akoestiek van het 500-jaar oude monument Vleeshuis te verkennen.

Vanuit je zetel

Museum Vleeshuis op Spotify

Meer dan 20 Spotify afspeellijsten staan voor je klaar. Muziek aan, zet je gemakkelijk, ogen dicht en waan je in het Vleeshuis.

Bekijk ook

Zien

In ons museum zijn niet alleen heel wat mooie klanken te hóren. Er is ook heel wat te zien – van oude instrumenten, over gedetailleerde prenten tot heropgebouwde muziekateliers en danszalen.

Doen

Museum Vleeshuis is allesbehalve een klassiek instrumentenmuseum. We nemen je mee op een boeiende reis door een muzikaal verleden. Plan je een bezoek alleen, met je gezin, met een groep, klas of school? Bekijk hier ons aanbod.

Museum gesloten? Bezoek ons online

Museum Vleeshuis bij je thuis

Online zijn we altijd open. Breng een virtueel bezoek aan het museum, ontdek de collectie van Museum Vleeshuis vanuit je luie zetel, bekijk een Woensdagklankenconcert of luister naar de klank van Museum Vleeshuis op Spotify.

Doorzoek onze collectie online

De collectie van het museum telt bijna 4.000 muziekobjecten. De hele collectie kan je nu online raadplegen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief