Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Bart Vandersnickt

In de kijker

Beiaard kathedraaltoren speelt weer

Goed nieuws. Vanaf maandag 28 november 2022 worden de middagbespelingen van de beiaard hervat. Elke maandag, woensdag en vrijdagmiddag hoor je de beiaard opnieuw klinken over de stad.

Museum Vleeshuis in een notendop

Museum Vleeshuis, dat is een interactief muziekmuseum in een monumentaal gebouw in hartje Antwerpen met een internationaal gerenommeerde collectie Antwerpse klavecimbels.

Museum Vleeshuis, een muziekmuseum in Antwerpen

Klank van de stad

Blik terug op 800 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.

Antwerpen, wereldhoofdstad van de klavecimbelbouw in de Gouden Eeuw

Internationaal gerenommeerde collectie Antwerpse klavecimbels

De klank van de stad van Christoffel Plantin en Peter Paul Rubens? Dat is de klank van klavecimbels! Tussen 1560 en 1660 was Antwerpen de onbetwiste wereldhoofdstad van de klavecimbelbouw. Museum Vleeshuis brengt dat rijke verleden voor het voetlicht.

Het Vleeshuis, een must-see in hartje Antwerpen

Een gildehuis met stijl

Hartje Antwerpen, nabij het Schipperskwartier en de aloude Burchtgracht, daar vind je het monumentale Vleeshuis. Het is het oudste intacte, burgerlijke gebouw van Antwerpen. Tot na de Franse Revolutie had het gilde van de Antwerpse vleeshouwers er zijn basis.

Kom eens op bezoek

Praktische info

Wanneer kan je Museum Vleeshuis bezoeken? Hoe bereik je ons het best? En hoeveel kost een bezoek? En hoe kan je ook in deze tijden een aangenaam én veilig bezoek aan het museum brengen? We lijsten alle praktische informatie voor je op.

Kalender

Verveling krijgt geen kans bij Museum Vleeshuis. Hier valt altijd wel iets te beleven. Ontdek onze activiteiten binnen en buiten de museummuren.

Rondleiding achter de schermen: van gildehuis tot muziekmuseum

Van de kelder tot in de nok van het dak. Kom op plaatsen in het Vleeshuis waar museumbezoekers normaal nooit komen.

Concerten

Woensdagklanken najaar 2022

Woensdagklanken: najaar 2022

De Woensdagklankenconcerten van dit najaar zijn uitverkocht.

Dit najaar zetten we graag onze samenwerking met het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen nog eens in de kijker.

Nieuws

Bocklam

Onze collectie groeit

Toeters, bellen en tromgeroffel

Onlangs vulden we onze collectie aan met een deel van de instrumentenverzameling die Jean Bocklam (1946-2021) Museum Vleeshuis naliet.

Projecten

De Vleeshuis Cahiers

Met trots presenteren wij: De Vleeshuis Cahiers! In elk cahier — beknopte, vlotgeschreven en rijkgeïllustreerde boekjes — staat een object of een thema uit de collectie van Museum Vleeshuis centraal.

Museum Vleeshuis steunt vakmanschap

We dragen graag bij tot het bewaren van muzikaal meesterschap. Dat doen we door opdrachten te geven aan individuele instrumentenbouwers en -restauratoren of door instrumenten die zij bouwden aan te kopen.

Online zijn we altijd open

Museum Vleeshuis bij je thuis

online aanbod

Online zijn we altijd open. Breng een virtueel bezoek aan het museum, ontdek de collectie van Museum Vleeshuis vanuit je luie zetel, bekijk een Woensdagklankenconcert of luister naar de klank van Museum Vleeshuis op Spotify.

Vlaanderen, verbeelding werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief