Overslaan en naar de inhoud gaan
© Frederik Beyens

Doorzoek onze collectie online

De collectie van het museum telt bijna 4.000 muziekobjecten. De hele collectie kan je nu online raadplegen.

Naar collectie online

In het Museum Vleeshuis ontdek je de muzikale geschiedenis van Antwerpen. De collectie telt bijna 4.000 muziekobjecten: schilderijen, tekeningen en foto’s, partituren, geluidsopnames en natuurlijk muziekinstrumenten, van klavecimbels tot violen, van orgels tot klarinetten, maar ook een nonnentrompet, een contrabasblokfluit, een glasharp en vele andere curiosa.

Collectiedatabank

Je kan de hele collectie doorzoeken, inclusief de vele stukken die we niet tonen. Naast de objecten uit de eigen Stadscollectie, ontdek je er ook de circa 500 muziekobjecten uit de permanente bruikleen van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ook de Collectie Ghysels, met zijn prachtige dansorgels, kan je op onze collectiedatabank verkennen.

Via de pagina 'Zoeken' kan je op een willekeurige term zoeken. Maar je kan ook op één van acht thema’s klikken om zo een selectie aan objecten te doorbladeren, zoals onze Topstukken of objecten die te maken hebben met klokken en beiaardmuziek.

In de toekomst breiden we het aantal foto’s uit, en ook de beschrijvingen van de objecten worden aangevuld en gecorrigeerd waar nodig.

Naar collectie online

Meld je aan voor de nieuwsbrief