Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Noortje Palmers

Toegang tot de collectie

De collectie van het museum telt bijna 3.000 muziekobjecten. De hele collectie kan je nu online raadplegen.

Naar collectie online

In het Museum Vleeshuis|Klank van de Stad ontdek je de muzikale geschiedenis van Antwerpen. De collectie van het museum telt bijna 3.000 muziekobjecten: schilderijen, tekeningen en foto’s, partituren, geluidsopnames en natuurlijk muziekinstrumenten, van klavecimbels tot violen, van orgels tot klarinetten, maar ook een nonnentrompet, een contrabasblokfluit, een glasharp en vele andere curiosa.

Vanaf nu kan je de hele collectie doorzoeken, inclusief de vele stukken die we niet tonen. Naast de objecten uit de eigen Stadscollectie, ontdek je er ook de circa 500 muziekobjecten uit de permanente bruikleen van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ook de Collectie Ghysels, met zijn prachtige dansorgels, kan je op onze collectiedatabank verkennen.

Via de pagina “Zoeken” kan je op een willekeurige term zoeken. Maar je kan ook op één van acht thema’s klikken om zo een selectie aan objecten te doorbladeren, zoals onze Topstukken of objecten die te maken hebben met klokken en beiaardmuziek.

In de toekomst gaan we het aantal foto’s uiteraard uitbreiden, en ook de beschrijvingen van de objecten worden aangevuld en gecorrigeerd waar nodig.

Meld je aan voor de nieuwsbrief