Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Victoriano Moreno

Schatkamer

Een kleine ruimte achteraan in het Vleeshuis is omgetoverd tot schatkamer. Ze wordt gebruikt als open depot waar tweemaal per jaar kleine aanvullende presentaties worden getoond.

Schatkamer: Wannes Van de Velde

Het Lied van de Neus: Wannes en de Poesje

  In de mini-expo focust het museum op Wannes' bijzondere band met De Neus en (de klank van) het Antwerpse poppentheater, aan de hand van Wannes' eigen poesjepoppen en toneelteksten.

  Schatkamer: Teresa Imer / Madame Casanova

  Tijdelijke presentatie in 2020

   VOORBIJ | In 2020 stond de operadiva Teresa Imer centraal in de Schatkamer van het museum. De eerste vrouwelijke directeur van de Antwerpse Opera én de moeder van de dochter van Casanova.

   Schatkamer: Albert De Vleeshouwer

   Tijdelijke presentatie najaar en winter 2019

    Van 26 september 2019 tot en met 12 januari 2020 stond de Antwerpse componist en kunstverzamelaar Albert De Vleeshouwer centraal in de Schatkamer van het museum. En je mocht 'schatkamer' letterlijk nemen: de vitrines waren gevuld met kostbaar zilverwerk en andere siervoorwerpen die De Vleeshouwer verzamelde en bij zijn dood in 1913 aan Museum Vleeshuis naliet.

    Schatkamer: Gilbert van Schoonbeke

    Tijdelijke presentatie eerste jaarhelft 2019

     Van 30 januari tot en met 30 juni 2019 kon je in de Schatkamer objecten en partituren ontdekken uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de leefwereld van Gilbert van Schoonbeke.

     Focusexpo: de muzikale familie Duarte

     VOORBIJ | Partituren, boeken en sierobjecten van de familie Duarte in een kleine focusexpo.

     Meld je aan voor de nieuwsbrief