Overslaan en naar de inhoud gaan

Beiaardconcert: Jukebox

Door stadsbeiaardier Liesbeth Janssens (B)

Vragen staat vrij, de beiaardier speelt jouw verzoeknummers.

    maandag 26 augustus 2024 van 20:00 tot 21:00

Vraag je verzoeknummers aan

Verzoeknummers aanvragen kan t/m 5 augustus 2024.

Programma

Het programma wordt enkele dagen voor de start van het concert hier bekend gemaakt.

Luisterplekken

Trouwzaal van het stadhuis

De trouwzaal op het Schoon Verdiep is ongetwijfeld een unieke plek om in alle rust van dit beiaardconcert te genieten. Gratis, maar reserveren is nodig wegens het beperkte aantal plaatsen.

Reserveer je gratis plek

Ook op andere plaatsen in de stad kan je naar de beiaard luisteren. Probeer een plek te bemachtigen in de buurt van Museum Vleeshuis: op de Ruckersplaats of de Bullinckplaats. Je kan ook terecht in één van de kleine straatjes rond de kathedraal, bijvoorbeeld in De Vlaeykensgang. Andere goede luisterplekken zijn de Grote Markt, de Groenplaats en de Handschoenmarkt, op voorwaarde dat er geen evenementen doorgaan.

Mag het iets meer zijn?

Reserveer dan een betalende luisterplek in de idyllische binnentuin van de 18de-eeuwse Hofkamer, een pronkkamer in rococostijl op een boogscheut van de kathedraal. In de prijs is ook een bezoek aan de Hofkamer met audioguide inbegrepen.

Lees meer

Over de beiaardier

Liesbeth Janssens (België, 1971) is stadsbeiaardier van Antwerpen en Lommel, pianodocente en componist. Ze studeerde beiaard aan de Koninklijke Beiaardschool, piano en beiaard aan het Lemmensinstituut in Leuven, en behaalde in 1997 het Meesterdiploma.

Ze won verschillende beiaardwedstrijden (onder andere Springfield Illinois (2001), en Rotterdam (1996) en gaf gedurende meer dan 25 jaar concerten in Europa en Amerika. Ze zetelde vele jaren in het bestuur van de Vlaamse Beiaardvereniging en de Wereldbeiaardfederatie. Ze schrijft ook beiaardmuziek, en kreeg opdrachten van onder andere de Universiteit van Yale (2021) en Chicago (2024).

Over de beiaard

De muziek van de Antwerpse kathedraaltoren is een belangrijk thema in Museum Vleeshuis. Het gaat immers om de klanken die de gewone burgers dagelijks hoorden in de stad. Muzikale modes en smaken werden voor een groot deel bepaald door de beiaard. Hoe dat allemaal in zijn werk ging, kom je in het museum te weten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief