Overslaan en naar de inhoud gaan

Beiaardconcerten

Klank in de stad? Dat moet de beiaard zijn!

Het hele jaar door bespelen onze stadsbeiaardiers Koen Van Assche en Liesbeth Janssens de beiaard. Zo houden ze deze traditie in ere. Bij bijzondere gelegenheden, zoals plechtige ontvangsten en herdenkingen, vraagt het stadsbestuur hen soms om aangepaste muziek te brengen.

Wanneer?

 • Middagbespelingen: elke maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 12 tot 13 uur.
 • Zomeravondconcerten: elke maandagavond om 20 uur in juli en augustus. Het programma van deze concerten wordt in juni bekendgemaakt. Onze stadsbeiaardiers nodigen vaak gastmuzikanten uit om deze concerten op te luisteren.

 

  De stadsbeiaardiers: even kennismaken

  Koen Van Assche

  Koen Van Assche (°1967) studeerde aan de Mechelse beiaardschool, en behaalde een Master Beiaard aan Luca School of Arts (Lemmens). Hij is stadsbeiaardier van Antwerpen, Lier, Turnhout en Herentals en beiaardleerkracht aan de Mechelse beiaardschool, en aan de academies van Lier en Puurs. Sinds 2017 is Koen voorzitter van de Beiaard Wereld Federatie.

  Liesbeth Janssens

  Liesbeth Janssens (België, 1971) is stadsbeiaardier van Antwerpen en Lommel en pianoleerkracht. Ze studeerde beiaard aan de Koninklijke Beiaardschool en piano aan het Lemmensinstituut in Leuven, waar ze het laureaatsdiploma behaalde en in 1997 het Meesterdiploma, met specialisatie beiaard en samenspel.

  Meld je aan voor de nieuwsbrief