Overslaan en naar de inhoud gaan

Koen Van Assche

Koen Van Assche (°1967) studeerde aan de Mechelse beiaardschool, en behaalde een Master Beiaard aan Luca School of Arts (Lemmens). Hij is stadsbeiaardier van Antwerpen, Lier, Turnhout en Herentals en beiaardleerkracht aan de Mechelse beiaardschool, en aan de academies van Lier en Puurs. Sinds 2017 is Koen voorzitter van de Beiaard Wereld Federatie.

Koen behaalde diverse prijzen tijdens internationale beiaardwedstrijden en concerteert regelmatig in de Europese beiaardlanden en in de USA. Hij verzorgde ook concerten en beiaardlessen in Australië. Als solist is hij vooral bekend vanwege zijn uitvoeringen van integrale werken, bewerkt voor beiaard. Een voorbeeld hiervan is te horen op een beiaard-CD met de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi. In 2021 verscheen zijn 8ste CD, een uitgave van de Belgische Ambassade in Wenen op basis van een online en gratis publicatie die hij eerder dat jaar maakte rond Matthias Vanden Gheyn, zie www.koenvanassche.be/vdg.

Koen organiseert en verzorgt diverse concerten waarin de beiaard op een originele wijze tot uiting komt in een samenspel met andere instrumenten. Sinds 2014 voert hij deze concerten uit met een eigen mobiele beiaard (www.bronzenpiano.com), een project van Anna Maria Reverté en hemzelf. Zij verzorgden samen concerten met orkesten, onder andere in de beroemde Sagrada Familia in Barcelona.

Meld je aan voor de nieuwsbrief