Overslaan en naar de inhoud gaan

Museum Vleeshuis op Google Arts & Culture

Vanop je tablet een wandeling maken door een muzikaal schilderij? Een klavecimbel onderzoeken vanuit je zetel? Tussen de snaren duiken van een piano? Dankzij Google Arts & Culture ontdek je hoogtepunten uit de collectie van Museum Vleeshuis vanaf nu op een heel andere manier.

Google Arts & Culture is een unieke samenwerking tussen Google en honderden gerenommeerde musea doorheen de hele wereld, van het Louvre tot het Metropolitan Museum. Een tijd geleden stapten ook de Antwerpse stedelijke musea mee in het project. Op de pagina van Museum Vleeshuis ontdek je naast honderden foto's in hoge resolutie ook verhalen ('stories'). In die verhalen verken je een instrument of een thema in de diepte. Interessante verhalen, inzoomen op objecten en schilderijen tot in de kleinste details én nieuwe muziekopnames. Zo zag en hoorde je onze collectie nooit eerder.

 

Verhalen

  • Duik in het verhaal van het schilderij 'Zondagmiddag op Sint-Anneke', lees meer over de schilder Louis Van Engelen en het Antwerpse muziekleven in zijn tijd (eind 19de eeuw). Met verrassende beeld- en geluidsfragmenten.
    >> naar het verhaal op Google Arts & Culture
  • Johannes Vermeer verbeeldde ze in zijn schilderijen, George Frideric Handel bespeelde ze en Peter Paul Rubens decoreerde ze: Antwerpse klavecimbels en virginalen zijn onlosmakelijk verbonden met de Europese kunst- en muziekgeschiedenis. Maak tot in de kleinste details kennis met het virginaal (muselaar) van Joannes Couchet uit 1650
    >> naar het verhaal op Google Arts & Culture
  • Op vraag van Google en het Fryderyk Chopin Institute maakten we, met behulp van pianist Nicolas Callot een presentatie over Frédéric Chopin.
    >> naar het verhaal op Google Arts & Culture

Houd de Google Arts & Culture-pagina van Museum Vleeshuis in de gaten: we blijven de pagina immers aanvullen met nieuwe foto's, nieuwe verhalen én uiteraard nieuwe muziek.

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief