Overslaan en naar de inhoud gaan
© Frederik Beyens

Zes eeuwen Vleeshuis

Maak in de schatkamer op het gelijkvloers van het museum kennis met de rijke geschiedenis van het monument en het museum. Tegelijk ontdek je er alles over de plannen voor de restauratie.

    donderdag 29 februari 2024 tot zondag 22 september 2024 van 10:00 tot 17:00
Een simulatie van hoe de vernieuwde stadhal er zal uitzien

Klaar voor de toekomst

Museum Vleeshuis maakt zich klaar voor de toekomst. In de schatkamer op het gelijkvloers maak je kennis met de rijke geschiedenis van het monument en het museum. Tegelijk kom je alles te weten over onze restauratieplannen. Er komt een klinkende stadshal, een ingenieuze trappenpartij en een geheel vernieuwd muziekmuseum. En het beste nieuws: alle 7 verdiepingen zijn na de restauratie weer toegankelijk voor het publiek.

Het Vleeshuis ligt op een van de oudste bewoonde plekken van Antwerpen: op de rand van de verdwenen Burchtwijk, waar Antwerpen meer dan een millennium geleden werd geboren. En al die eeuwen klonk er muziek. In de straten rond het Vleeshuis bezongen koren de installatie van Rubens’ Kruisoprichting, klonk in 1682 voor het eerst in Antwerpen opera, en vierden de stadstrompetters de intrede van Napoleon.

Uit de deuren van de cafés klonken de tonen van dansorgels en over de daken galmde de beiaard. De mannen van de Poesje brachten er hun schunnige wijsjes, melancholische matrozen bezongen er verre landen, en Wannes Van de Velde schreef er zijn eerste liederen. Vandaag staat (inter)nationaal talent in de rij om de historische klavieren uit de museumcollectie te bespelen.

Praktisch

Focusexpo Zes eeuwen Vleeshuis

  • Van 29 februari t/m 22 september 2024
  • Te bezoeken tijdens de openingsuren
  • Gratis mits toegangsticket

 

De restauratie in 5 minuten

Meld je aan voor de nieuwsbrief