Overslaan en naar de inhoud gaan
© Frederik Beyens

In de kijker

PARADE, focusexpo en soundscapes

Ontdek ons programma voor het najaar

Het belooft een boeiend muzikaal najaar te worden in het museum. Hierbij alvast een smaakmaker.

zondagmiddag op het strand van Sint-Anneke

Hoe klonk Antwerpen in de 19e eeuw?

Luister nog tot 28 januari 2024 naar schilderijen

Dit najaar kom je in Museum Vleeshuis meer schilderijen tegen dan gewoonlijk. Die schilderijen kan je niet alleen bekijken, maar vooral beluisteren.

Zeker doen

Torenbeklimmingen voor groepen

Met rondleiding in het museum

Ontdek in groep trede na trede het verhaal van de wondermooie klokkentoren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Bovenaan geniet je van een prachtig uitzicht over de stad.

Plan je bezoek

Museum Vleeshuis, dat is een interactief muziekmuseum in een monumentaal gebouw in hartje Antwerpen met een internationaal gerenommeerde collectie Antwerpse klavecimbels.

Praktische info

Wanneer kan je het museum bezoeken? Hoe bereik je ons het best? Hoeveel kost een bezoek? En hoe kan je ook in deze tijden een aangenaam én veilig bezoek aan het museum brengen? Bekijk hier alle praktische informatie.

Kalender

Verveling krijgt geen kans bij Museum Vleeshuis. Hier valt altijd wel iets te beleven. In de kalender ontdek je al onze tijdelijke activiteiten binnen en buiten de museummuren.

Glazen Vleeshuis

Over ons

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van de stad.

Bekijk ook

Zien

In ons museum zijn niet alleen heel wat mooie klanken te hóren. Er is ook heel wat te zien – van oude instrumenten, over gedetailleerde prenten tot heropgebouwde muziekateliers en danszalen.

Doen

Museum Vleeshuis is allesbehalve een klassiek instrumentenmuseum. We nemen je mee op een boeiende reis door een muzikaal verleden. Plan je een bezoek alleen, met je gezin, met een groep, klas of school? Bekijk hier ons aanbod.

Luisteren

Museum Vleeshuis brengt graag muziek in je leven. Met concerten in het museum, de beiaard en met afspeellijsten voor bij je thuis.

Restauratie

Wij zijn klaar voor de toekomst

Voorontwerp restauratiedossier

Achter de schermen van het museum bereidden we de restauratie van het monument Vleeshuis voor. In 2022 keurde de stad het voorontwerp voor de restauratie van dit beschermde monument alvast goed. Het resultaat is een ontwerp dat het rijke verleden van het Vleeshuis verbindt met de toekomst.

Museum gesloten? Bezoek ons online

Museum Vleeshuis bij je thuis

Online zijn we altijd open. Breng een virtueel bezoek aan het museum, ontdek de collectie van Museum Vleeshuis vanuit je luie zetel, bekijk een Woensdagklankenconcert of luister naar de klank van Museum Vleeshuis op Spotify.

Doorzoek onze collectie online

De collectie van het museum telt bijna 4.000 muziekobjecten. De hele collectie kan je nu online raadplegen.

Vlaanderen, verbeelding werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief