Overslaan en naar de inhoud gaan
© Frederik Beyens

Volwassenen

Individueel of in groep naar het museum

Je plant een bezoek aan Museum Vleeshuis? Alleen, met je partner of in groep? Bekijk hier ons aanbod.

Het museum zelf ontdekken?

Bezoek het museum met een app

Ontdek het museum op eigen ritme met de Vleeshuis-app.

Liever met een gids?

Torenbeklimmingen voor groepen

Met rondleiding in het museum

Ook dit jaar nemen we groepen opnieuw mee naar de wondermooie klokkentoren van de Antwerpse kathedraal. De tocht begint in het museum met een korte rondleiding. Daarna volgt de beklimming: 515 treden later staan jullie 90 meter boven de grond en genieten jullie van een prachtig uitzicht over de stad.

Rondleidingen achter de schermen voor groepen

Op weg naar een nieuw muziekmuseum

Met je groep kom je op plaatsen in het Vleeshuis waar museumbezoekers normaal nooit komen. Een unieke en voorlopig laatste kans om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van het monument en de geplande restauratie.

Klank van de Stad

Rondleiding 800 jaar muziek

Samen met je groep een extra interessant bezoek aan Museum Vleeshuis brengen? Laat je op sleeptouw nemen door onze gidsen.

Thuis bij Wannes Van de Velde

Rondleiding Van Vleeshuisbuurt tot schrijfkot

Een gids vertelt het verhaal van de veelkleurige, bedrijvige Vleeshuiswijk waar Wannes Van de Velde opgroeide, staat stil bij de oude instrumenten die Wannes bespeelde en eindigt in het 'schrijfkot' van Wannes op de eerste verdieping.

Bekijk ook

Zien

In ons museum zijn niet alleen heel wat mooie klanken te hóren. Er is ook heel wat te zien – van oude instrumenten, over gedetailleerde prenten tot heropgebouwde muziekateliers en danszalen.

Doen

Museum Vleeshuis is allesbehalve een klassiek instrumentenmuseum. We nemen je mee op een boeiende reis door een muzikaal verleden. Plan je een bezoek alleen, met je gezin, met een groep, klas of school? Bekijk hier ons aanbod.

Luisteren

Museum Vleeshuis brengt graag muziek in je leven. Met concerten in het museum, de beiaard en met afspeellijsten voor bij je thuis.

Museum gesloten? Bezoek ons online

Museum Vleeshuis bij je thuis

Online zijn we altijd open. Breng een virtueel bezoek aan het museum, ontdek de collectie van Museum Vleeshuis vanuit je luie zetel, bekijk een Woensdagklankenconcert of luister naar de klank van Museum Vleeshuis op Spotify.

Meld je aan voor de nieuwsbrief