Overslaan en naar de inhoud gaan
© Frederik Beyens

Doen

Museum Vleeshuis is allesbehalve een klassiek instrumentenmuseum. We nemen je mee op een boeiende reis door een muzikaal verleden. Plan je een bezoek alleen, met je gezin, met een groep, klas of school?

Ontdek ons zomerprogramma

Nog 100 dagen muziek

Tel mee met ons af!

Museum Vleeshuis gaat de laatste 100 dagen in voor de start van de langverwachte restauratie. We nodigen je graag uit op een zomer vol boeiende activiteiten voor alle leeftijden. Met als hoogtepunt het feestelijk slotweekend op 21 en 22 september. Tel mee met ons af!

Verveling krijgt geen kans bij Museum Vleeshuis. Hier valt altijd wel iets te beleven. In de kalender ontdek je al onze tijdelijke activiteiten binnen en buiten de museummuren.

NAAR DE KALENDER

Ons aanbod

Volwassenen

Individueel of in groep naar het museum

Je plant een bezoek aan Museum Vleeshuis? Alleen, met je partner of in groep? Bekijk hier ons aanbod.

Kinderen

Met het gezin naar het museum

Museum Vleeshuis belooft een bezoekje vol plezier voor jong en oud. Kom dus zeker eens met heel het gezin bij ons langs.

Scholen

Met de klas naar het museum

Breng samen met je leerlingen een bezoekje aan Museum Vleeshuis. Want wat is er leuker dan bijleren op het ritme van de muziek?

Bekijk ook

Zien

In ons museum zijn niet alleen heel wat mooie klanken te hóren. Er is ook heel wat te zien – van oude instrumenten, over gedetailleerde prenten tot heropgebouwde muziekateliers en danszalen.

Luisteren

Museum Vleeshuis brengt graag muziek in je leven. Met concerten in het museum, de beiaard en met afspeellijsten voor bij je thuis.

Museum gesloten? Bezoek ons online

Museum Vleeshuis bij je thuis

Online zijn we altijd open. Breng een virtueel bezoek aan het museum, ontdek de collectie van Museum Vleeshuis vanuit je luie zetel, bekijk een Woensdagklankenconcert of luister naar de klank van Museum Vleeshuis op Spotify.

Doorzoek onze collectie online

De collectie van het museum telt bijna 4.000 muziekobjecten. De hele collectie kan je nu online raadplegen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief